Ara

İl Milli Eğitim Müdürü Sn.Servet CANLI bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan "Hep Birlikte Okuyoruz"kitap okuma yarışmasının kitaplarını velilerimize ve öğrencilerimize takdim etti.Kendilerine çok teşekkür ederiz.

Ara

Her yıl 5 Aralık günü toprağın önemi ve gıda güvenliği konusunda farkındalık yaratmak için Dünya Toprak Günü olarak kutlanmaktadır.İnsan faaliyetleri sebebiyle hızla artan toprak kaybı,erozyon,çölleşme vb.sebeplerle topraklarımızın zarar görmemesi ve verimli bir şekilde kullanılması için öğrencilerimizi bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapmaktayız.

Ara

1930 yılında çıkarılan bir dizi yasa ile önce belediye seçimlerine katılma,sonra köylerde muhtar olma ihtiyar meclislerine seçilme hakkı tanınan kadınların milletvekili seçme ve seçilme hakları 5 Aralık 1934'te tanındı.Kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren yasanın kabulü ülkemizde her yıl 5 Aralık Kadın Hakları Günü olarak kutlanıyor.

Ara

Madencilik bütün sanayi dallarına doğrudan veya dolaylı girdi sağlayan birincil sanayi faaliyetidir.Gelişmiş ülkelerin bugünkü teknoloji ve refah seviyesine ulaşmasında çok önemli bir rol oynar.Madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutluyor,maden kazalarında yaşamlarını yitirmiş madencilerimizi saygıyla anıyoruz.

Ara

Okulumuzun Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü öğrencileri tarafından okul koridorumuzdaki sıfır atık kutuları yenilendi.Geri dönüşüm faaliyetleri kapsamında atık maddeleri doğru şekilde ayrıştırmanın önemi vurgulandı.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek,farkındalık oluşturmak ve onlara destek olmanın önemini vurgulamak amacıyla öğrencilerimizle çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle okulumuzda gerçekleştirilen programı düzenleyen öğretmenimiz Gözde RIZAOĞLU başta olmak üzere emek veren tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günümüz kutlu olsun.Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Kas

Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103.yıl dönümü kutlu olsun.Bu mücadele uğruna canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet,minnet ve saygıyla anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Kas

13-17 Kasım tarihleri arası eğitim öğretime bir hafta ara veriyoruz.Öğretmenlerimiz 1.ara tatilde mesleki çalışmalarını online olarak ÖBA'dan gerçekleştirecektir.

Kas

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ebediyete intikal edişinin 85.yıl dönümünde okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni düzenlendi.Emek veren tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü saygı,minnet ve özlemle anıyoruz.

Kas

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının 85.yıl dönümünde Atamızı saygı,minnet ve özlemle anıyoruz.

Kas

Kasım ayı değerler eğitimi kapsamında saygı konulu pano çalışması yapıldı.DKAB Öğretmenimiz Sevde EKİNCİ'ye ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası münasebetiyle okulumuzda Atatürk Koşusu düzenlendi.Koşuyu düzenleyen Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenimiz Gülşen K.ÖZBEY'i ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Kas

2-8 Kasım tarihleri arası ülkemizde Lösemili Çocuklar Haftası olarak kutlanmaktadır.Okulumuzda bu kan hastalığı ile ilgili olarak pano çalışması yapıldı.